(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Dort Sýr a myšky
Potřebné ingredience
Použila jsem několik receptů dohromady. U každého uvádím zdroj, ze kterého jsem čerpala. Tímto všem děkuji. Krému je hodně, tak jsem ještě udělala roládu. :-)
Postup přípravy
Korpus (Jako na Pařížské kostky): Marcela K. (Kikina1) ID 13589
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
NA TĚSTO: Vezmeme si sklenku nebo odměrku o obsahu 220 ml a měříme. 2 sklenky polohrubé mouky, 1 sklenka cukru, ½ sklenky oleje, 1 sklenka vlažného mléka, 2-3 polévkové lžíce kakaa, 1 celý prášek do pečiva, 3 celá vejce (místo kakaa jsem použila vlašské ořechy).
POSTUP PŘÍPRAVY
Z ingrediencí na těsto vše elektrickým šlehačem vyšleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Upečeme jako piškot. Necháme vychladnout.
Krém: Libuše M. (galli) ID 23782
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1/2 l mléka, 120 g krupic. cukru, 2 van. pudinkové prášky 400 g másla (dala jsem pouze 300 g) , vanilka nebo van. cukr
POSTUP PŘÍPRAVY
Do kastrůlku dáme mléko,vanilku(van.cukr) a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za stálého míchání ho necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky.Šleháme asi tak 5 min.,aby byl krém krásně našlehaný a hladký.
Marcipán: Jiří B. (BlankaB) ID 3742
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Sušené mléko-150g, cukr moučka- 150 g, 3 lžíce oleje, pár kapek tresti-hořká mandle, nebo sladká mandle, 0,5 dcl vody, potravinářská barva.
Pro zbytek krému:
ROLÁDA: Kateřina Š. (alexandra) ID 1210
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vajíčka,4 lžíce cukru,4 lžíce polohrubé mouky(jde to i dělat v poměru 3:3:3)
POSTUP PŘÍPRAVY
vyšleháme sníh, přidáme žloutky a nakonec po lžících zašleháváme cukr s moukou. Rozlijeme na pečící papír a pečeme při 180 C cca 10 min. Motá se ještě teplá.
Pak opět rozmotáme, natřeme pikantní marmeládou, já jsem použila rybízovou, a zbytek krému. A opět zamotáme.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
NA TĚSTO: Vezmeme si sklenku nebo odměrku o obsahu 220 ml a měříme. 2 sklenky polohrubé mouky, 1 sklenka cukru, ½ sklenky oleje, 1 sklenka vlažného mléka, 2-3 polévkové lžíce kakaa, 1 celý prášek do pečiva, 3 celá vejce (místo kakaa jsem použila vlašské ořechy).
POSTUP PŘÍPRAVY
Z ingrediencí na těsto vše elektrickým šlehačem vyšleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Upečeme jako piškot. Necháme vychladnout.
Krém: Libuše M. (galli) ID 23782
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1/2 l mléka, 120 g krupic. cukru, 2 van. pudinkové prášky 400 g másla (dala jsem pouze 300 g) , vanilka nebo van. cukr
POSTUP PŘÍPRAVY
Do kastrůlku dáme mléko,vanilku(van.cukr) a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za stálého míchání ho necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky.Šleháme asi tak 5 min.,aby byl krém krásně našlehaný a hladký.
Marcipán: Jiří B. (BlankaB) ID 3742
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Sušené mléko-150g, cukr moučka- 150 g, 3 lžíce oleje, pár kapek tresti-hořká mandle, nebo sladká mandle, 0,5 dcl vody, potravinářská barva.
Pro zbytek krému:
ROLÁDA: Kateřina Š. (alexandra) ID 1210
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vajíčka,4 lžíce cukru,4 lžíce polohrubé mouky(jde to i dělat v poměru 3:3:3)
POSTUP PŘÍPRAVY
vyšleháme sníh, přidáme žloutky a nakonec po lžících zašleháváme cukr s moukou. Rozlijeme na pečící papír a pečeme při 180 C cca 10 min. Motá se ještě teplá.
Pak opět rozmotáme, natřeme pikantní marmeládou, já jsem použila rybízovou, a zbytek krému. A opět zamotáme.
Doporučuji dávat pod marcipán jen opravdu malé množství krému, tak 2 mm, jinak se špatně potahuje.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé